Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Sportievia Spinning Marathon levert 3790 euro op

Foto

Op zaterdag 7 mei 2011 organiseerde Sportclub Sportievia in samenwerking met de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners een 3 uur durende spinningmarathon ten bate van de Roparun en Alpe d'HuZes. Voor de twee stichtingen, die zich allebei inzetten voor de zorg aan mensen met kanker, werd het mooie bedrag van 3.790 euro bij elkaar gefietst.

Direct na afloop maakte Lieke Weeteling van sportclub Sportievia de opbrengst bekend. Twee cheques werden uitgereikt: één van 1450 Euro voor Alpe d'HuZes en één van 2.340 euro voor de Roparun. Voor de deelnemers met de hoogste sponsoropbrengst lagen mooie prijzen klaar. Wilma Bolleman zamelde maar liefst 1.043 euro in en won daarmee een hotelovernachting inclusief ontbijt in Antwerpen, gesponsord door Boston Travel in Middelharnis. Ron Kooper en Mariska Koolhaas zamelden resp. 347 en 240 euro in en kregen hiervoor een notebookpakket van Trust.

Om kwart voor 08:45 uur werd het startschot gegeven door de Roparun vogel, de mascotte van de Roparun. Daarna werd er onder begeleiding van instructeurs Robbert, Michael en Miranda 3 uur gespinned met elk uur 5 minuten pauze. Hierbij werden de deelnemers gesponsord door familie, buren vrienden en bedrijven. In het laatste uur was er muziek van DJ Kieft die vrijwillig optrad om de deelnemers door het zware laatste uurtje te slepen. Lieke Weeteling wilde met de actie haar maatschappelijke betrokkenheid tonen: "Men spint voor de Roparun of Alpe d'HuZes, maar uiteindelijk gaat al het geld naar de kankerbestrijding. Dit is een mooie combinatie van een grote sponsormarathon."

Foto's van de spinning marathon zijn te vinden op www.roparunflakkee.nl.