Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Stadtenaar schenkt bulldozer aan museum

Foto behorende bij Stadtenaar schenkt bulldozer aan museum
Foto behorende bij Stadtenaar schenkt bulldozer aan museum

Een hobby moeten stoppen omdat je gezondheid het niet meer toe laat. Henk Meijer uit Stad aan 't Haringvliet overkwam het. Jaren is hij aan het sleutelen geweest aan een bijzondere bulldozer. Tot het niet meer kon. Deze bulldozer is nu geschonken aan het Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp.

Henk is altijd zeer geïnteresseerd geweest in de Tweede Wereldoorlog. Vooral het rollend materiaal sprak hem aan. Hij was dan ook jaren lid van Keep them Rolling, een vereniging met als doel het in stand houden van een 'rijdend museum' met allerlei legervoertuigen.

De Stadtenaar is begonnen met een Willys Jeep, waar hij jaren plezier van heeft gehad. Nadat hij deze kon verkopen en hij wel weer wat anders wilde opknappen heeft hij een rupsvoertuig gekocht, een zogenaamde WEZEL. Maar ook deze heeft hij weer verkocht toen hij een oude Caterpillar Bulldozer uit 1943 kon kopen. Het voertuig heeft onder andere in de buurt van de Westerschelde bomkraters gedicht.

Met de voertuigen die Henk opknapte deed hij mee met optochten tijdens bevrijdingsfeesten rond 5 mei. Zo is hij ook in contact gekomen met het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. Toen Henk ernstig ziek werd besloot hij de bulldozer te schenken aan het museum. Helaas kon hij hem niet persoonlijk overdragen aan het museum omdat hij op dat moment in het ziekenhuis lag.