Nu op de radio: Archipel Actueel

Start werkzaamheden belevingsbos De Punt

Binnenkort starten de werkzaamheden aan het belevingsbos op de Punt. Het werk bestaat uit diverse kapwerkzaamheden ter voorbereiding op de nieuw aan te leggen padenstructuur. Deze padenstructuur zal de kwaliteit en toegankelijkheid van het bestaande bos verbeteren.

De werkzaamheden gebeuren in het kader van de in 2010 in gang gezette gebiedsontwikkeling voor De Punt. Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit een aantal onderdelen, t.w. de realisatie van een bunkerroute en de herinrichtinge van het belevingsbos.

Binnenkort zal gestart worden met een aantal kapwerkzaamheden ter voorbereiding op de realisatie van een nieuwe padenstructuur in het Belevingsbos, een nieuw aan te leggen waterpartij en de uitbreiding van de bestaande parnassiaweide. De kapwerkzaamheden zullen vóór het broedseizoen 2012 worden afgerond. Aansluitend zullen de overige werkzaamheden aan de padenstructuur worden uitgevoerd. Het gehele werk zal vóór 1 september 2012 worden afgerond.

Bunkerroute
In 2010 en 2011 is de bunkerroute gerealiseerd. Deze bunkerroute is nagenoeg afgerond. Na het vleermuizenrustseizoen zal de bunkerroute nog worden voorzien van informatieborden die de route zullen markeren waarna de route ook zal worden opengesteld voor het publiek.