Nu op de radio: De late avond

Startbijeenkomst herkenning laaggeletterdheid

logoisgoUit onderzoek is gebleken dat er op Goeree-Overflakkee ongeveer 4000, voornamelijk autochtone, inwoners als laaggeletterd kunnen worden beschouwd. Laaggeletterde personen zijn geen analfabeten, maar personen die heel slecht lezen, schrijven en rekenen. Hierdoor worden zij in hun dagelijks functioneren belemmerd.

Op laaggeletterdheid rust nog een groot taboe. Aangezien het op Goeree-Overflakkee vooral om ouderen uit de lokale bevolking gaat, is het erg moeilijk deze mensen op het spoor te komen.

Op 5 februari 2009 werd daarom een startbijeenkomst georganiseerd om het onderwerp onder de aandacht te brengen van de politiek, maar ook van het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De organisatie was in handen van het ISGO en het Albeda College. Er waren verschillende wethouders en raadsleden aanwezig bij de startbijeenkomst, waar John Hoek geïnterviewd is. John is door omstandigheden in zijn jeugd laaggeletterd gebleven en heeft bij het Albeda College leren lezen en schrijven. John is de eilandelijke ambassadeur; hij laat andere laaggeletterden zien dat je ook op latere leeftijd kunt leren lezen en schrijven. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. P.J. Rentes, pj.rentes@isgo.nl.