Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Staten spreken over recreatie op Goeree-Overflakkee

Woensdag 26 januari 2011 hebben Provinciale Staten de recreatievisie Goeree-Overflakkee vastgesteld. In deze visie wordt uiteengezet op welke wijze het eiland zich verder kan ontwikkelen op het gebied van recreatie en toerisme.

Het CDA heeft deze visie van harte ondersteund. De CDA fractie heeft daarbij wel een voorbehoud gemaakt ten aanzien van de ruimtelijk consequenties, zodat de opmerkingen van de gemeente Dirksland gesteund door Goedereede met betrekking tot de uitbreiding van de jachthaven in Herkingen en de ontwikkeling van de golfbaan Melissant kunnen worden meegenomen in de verdere besluitvorming.

De recreatievisie Goeree-Overflakkee ziet niet alleen op recreatie, maar heeft ook oog voor toerisme, economie, (cultuur)historie, landschap, water en natuur. Volgens CDA woordvoerder Marischa Kip is deze brede benadering van groot belang: "Het ontwikkelen van deze visie draagt bij aan de toeristische-recreatieve ontwikkeling op Goeree-Overflakkee in een tijd dat de concurrentiekracht van het eiland onder druk staat. Het vergroten van deze concurrentiekracht is van belang voor de economie van Goeree-Overflakkee, omdat recreatie en toerisme zorgen voor banen en voor uitgaven op het eiland. De provincie heeft met deze visie de grote lijnen uitgezet. Nu zijn de gemeenten aan zet om hiermee aan de slag te gaan en een gezamenlijke ambitie en uitvoeringsstrategie vast te stellen."