Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Statiegeld actie Roparun 2011

Heeft u hem ook al zien staan? De geel-blauwe bus bij de lege-flessen automaat in uw supermarkt? Grote kans van wel. Want supermarkten op heel Flakkee hebben hun medewerking verleend aan de statiegeld actie van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners. Het is één van de acties die het team organiseert om geld in te zamelen voor mensen met kanker: stop na inlevering van uw lege flessen uw bon in de bus en het volledige bedrag komt ten goede aan de stichting Roparun.

De statiegeld actie wordt in 2011 voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd en was vanaf het begin al een succes. "Drie jaar geleden maakten we als proef de eerste bus. Die werd zo goed ontvangen dat er gelijk veel animo van andere supermarkten kwam. Al snel moesten we 10 bussen maken voor supermarkten op het hele eiland" vertelt Jan Oorbeek enthousiast. Hij bedacht en organiseerde destijds de actie en is dat tot op heden blijven doen. In januari heeft hij de bussen geplaatst bij de winkels van Albert Hein in Sommelsdijk, Middelharnis, Oude-Tonge en Ouddorp, C1000 van Luijk in Dirksland, Coop Compact Kool in Melissant, EM-TE Supermarkt in Ooltgensplaat, Plus Tessemaker in Stellendam, Spar van der Velde in Herkingen en Spar Klapmuts in Nieuwe Tonge. "En na het plaatsen ga ik om de 4 weken bij de supermarkten langs om de bussen te controleren en te legen" vult Jan aan. Hij zal dat tot eind mei, een week voor de start van de 20e editie van de Roparun, blijven doen. Dan haalt Jan, die dit jaar met de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners al weer voor de 10de keer deelneemt aan de Roparun, de bussen weer op.

Wilt u de ontwikkelingen van de Tieleman Keukens - N. Mijnders Runners volgen kijk dan op de vernieuwde website www.roparunflakkee.nl.