Nu op de radio: Archipel bij nacht

Sterren.nl Top 20 op Radio en TV Goeree

Al ruim tien jaar wordt iedere week de Nederlandstalige Top 20 samengesteld aan de hand van verkoopcijfers van de detailhandel en -in stijgende mate- van legale downloadgegevens. Sinds 2005 zenden tal van lokale en regionale omroepen de NL Top 20 uit, een wekelijks radioprogramma waarin presentator Fred Siebelink een overzicht geeft van de Nederlandstalige Top 20 en waarin hij bekende Nederlandse artiesten ontvangt.

Sinds eind november is er rond het programma de NL Top 20 het een en ander verandert, want het programma wordt nu gemaakt in samenwerking met Sterren.NL, het thema kanaal van de TROS. Ook de programma naam is verandert en wordt nu uitgezonden onder de naam Sterren.nl Top 20.

Aan de samenstelling van de Nederlandstalige Top 20 bij de naamsverandering in Sterren.NL Top 20 verandert niets. Het radioprogramma blijft qua inhoud ongewijzigd en behoudt zijn plek in de programmering van Radio Goeree Lokaal.

Daarnaast is sinds november een half uur durende televisieversie van de Sterren.NL Top 20 te zien op TV Goeree. Hierin worden de clips vertoond van alle nieuwkomers, stijgers en vanzelfsprekend de nummer 1 uit de Sterren.NL Top 20.

Tot slot wordt iedere week de Sterren.NL Hit Tip voorgesteld die, zoals de naam al zegt, een kanshebber is voor de Sterren.NL Top 20.

Zowel de radio- als de televisieversie van de Sterren.NL Top 20 wordt geproduceerd door Broadcast Facilities Nederland in opdracht van de TROS, en wordt dus uitgezonden via diverse lokale en regionale omroepen.

De radio uitzending is te beluisteren via Radio Goeree Lokaal op zaterdag tussen 18:00 en 20:00 uur en wordt nogmaals uitgezonden op woensdagmorgen tussen 10:00 en 12:00 uur.
De TV versie van de Sterren.nl Top 20 is te bekijken via TV Goeree op zaterdag en zondag avond om 20:00 en 22:00 uur.

Radio Goeree Lokaal zendt uit via FM 105.6 en op de kabel 105.9 Mhz en TV Goeree is te ontvangen via kanaal 67+ op de kabel.