Steunbetuiging nabestaanden Watersnood door kranslegging

De nacht van 31 januari op 1 februari 1953 wordt op Goeree-Overflakkee omschreven als de 'rampnacht'. Die nacht verloren velen het leven door een allesverwoestende natuurramp. Zo ook in gemeente Oostflakkee. Het gemeentebestuur stond net als voorgaande jaren op 1 februari 2011 stil bij deze gebeurtenis. Dit deden zij door een kranslegging bij het monument op de begraafplaats voor slachtoffers van de Watersnoodramp.

Het is inmiddels 58 jaar geleden dat de inwoners van Achthuizen, Den Bommel, Ooltgensplaat en Oude-Tonge opgeschrikt werden door het komende water. Ook in andere dorpen op Goeree-Overflakkee in de rest van de regio moesten vele mensen en dieren vluchten voor het water. Een deel van hen moest het leven laten.

Voor vele inwoners van Oostflakkee ligt de rampnacht nog vers in het geheugen. Soms nog dagelijks wordt er teruggedacht aan wat er zich die nacht en de periode erna afspeelde. Voor hen is 1 februari een bijzondere dag. Het college van burgemeester en wethouders legde omstreeks 9:30 uur een krans bij het monument op de begraafplaats aan de Heerendijk in Oude-Tonge.