Nu op de radio: Archipel bij nacht

Stichting Vrienden van Zuidwester ontvangt 2500 euro

De heer Corstanje van Corstanje Assurantiën uit Middelburg heeft een aanvraag ingediend bij het Monuta Charity Fund voor de Stichting Vrienden van Zuidwester. Cliënten van Zuidwester kunnen door middel van het meerdaagse workshops en begeleiding vertrouwd raken met mode en styling, waardoor ze in hun eigen leven in staat zijn keuze's te maken in het geen ze dragen en mooi vinden. Door deze benadering krijgen ze meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

In een werkgebied omgeven door water, biedt Zuidwester zorg en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking en aan jongeren met een sociale en gedragsproblematiek.

Zelfbeschikking, kwaliteit van bestaan en respect staan hierbij centraal. De medewerkers van Zuidwester werken vanuit deze thema's actief in het aanbieden van ondersteuning aan ruim 1000 cliënten. Zuidwester is te vinden op allerlei locaties in Zuid-Holland, Zeeland en West-Brabant.

Monuta geeft jaarlijks een deel van haar winst aan lokale goede doelen via het Monuta Charity Fund. Deze projecten hebben allemaal een aantal dingen gemeen: ze zijn bedoeld voor een kwetsbare doelgroep, werken met name met vrijwilligers en zijn de kers op de pudding. Een extraatje dat het leven meer kleur geeft. Medewerkers van Monuta en assurantietussenpersonen zijn ambassadeurs van het fonds.