Nu op de radio: Archipel Love Songs

Strandbibliotheek Brouwersdam

Evenals vorige jaren is de Strandbibliotheek ook in de zomermaanden van 2009 te vinden op de Brouwersdam te Ouddorp, bij de strandopgang naast Strandpaviljoen De Kous. De Strandbibliotheek is een tijdelijke 'strandvestiging' van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta.

In deze tijdelijke vestiging, een gebouwtje van 3x6 meter, kan iedereen in de zomermaanden terecht voor een krant, tijdschrift of boek, om zo een stranddag compleet te maken.

Naast het uitlenen van boeken worden er ook tal van activiteiten georganiseerd; educatief strandjutten, strandtheater, creatieve workshops en natuurlijk wordt er regelmatig voorgelezen voor de kleine kinderen. Iedereen is van harte welkom bij de Strandbibliotheek. Een lidmaatschap van de bibliotheek is niet nodig, en ook uw portemonnee kunt u thuislaten; er zijn geen kosten verbonden aan het lenen van boeken of het deelnemen aan activiteiten.

Voor een compleet programma-overzicht: zie www.bibliotheekzuidhollandsedelta.nl of neem een folder mee bij één van de vestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. De Strandbibliotheek opent op zaterdag 4 juli 2009 haar deuren en is t/m zaterdag 29 augustus van maandag t/m zaterdag van 11:00 uur - 17:00 uur geopend.

Op zaterdag 4 juli 2009 is er gelijk al iets te beleven bij de Strandbibliotheek. Van 13:30 uur - 15:30 uur kunnen kinderen onder leiding van Theodoor Braaksma op ontdekkingstocht op het strand. Met schepnetten en emmertjes struinen de kinderen het strand af en leren op een speelse manier heel veel bij over de flora en fauna van het strand. Wie mee wil doen aan deze activiteit: vanaf 13:15 uur verzamelen op het terras bij de Strandbibliotheek.

De Strandbibliotheek wordt in 2009 mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Goedereede en Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Voor meer informatie over de Strandbibliotheek: www.strandbibliotheek.nl of 0187-667744.