Strijden voor een goed doel

Foto

"Face your challenge", dat is het motto van de Bootcamp Obstakelrun die zondag 23 augustus 2015 werd gehouden bij de Suijsenwaerde in Oude-Tonge. Een idee van de Veteranen Goeree-Overflakkee die zich op een sportieve manier in wilden zetten voor een goed doel. Dit doel is KWF geworden, een fonds dat de Veteranen GO aan het hart gaat; iets wat iedere familie wel een keer raakt.

"Tegenwoordig is iedereen met het lichaam bezig, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is jezelf goed voelen, fit voelen en weten dat je nog meer uit jezelf kan halen", aldus Jordi Hotting, een Irak veteraan, die samen met Rinke Wagenaar, een Afghanistan veteraan, dit spectaculaire evenement heeft georganiseerd. Een bootcamp; Samen met obstakels het maximale uit jezelf halen. "Teamspirit, discipline en sportiviteit staan bij ons hoog in het vaandel. Jezelf geven op momenten dat je denkt, hier ga ik falen. Om in onze termen te spreken; Face your challenge. Op momenten dat je eigenlijk denkt, hier ga ik stuk, denk je dus aan de patiënten van KWF. Een moment van strijden kan niet op tegen het langdurige strijden wat zij moeten doorstaan", vertelt Jordi die toegeeft heel wat hoofdpijn te hebben gehad om dit te kunnen organiseren. "Maar ook dan denken we aan de patiënten van KWF en zouden we dag en nacht kunnen doorgaan. Zij strijden iedere dag tegen deze vreselijke ziekte."

Een stralende zon aan de hemel, 56 deelnemers die bruisen van enthousiasme, een mooie toespraak van Wim Harteveld namens het KWF en Veteranen Goeree-Overflakkee en het startsein werd gegeven. Een parcours met bos, verhard en onverhard terrein, gras, water, obstakels en uitdagende oefeningen die de deelnemers allemaal hebben moeten doorstaan. "Een super ervaring: uitdagend, maar te doen voor iedereen en de organisatie was top!" Is onder andere de mening van één van de deelnemers.

"Wij zijn trots, wij zijn tevreden, op naar volgend jaar", waarmee Jordi gelijk laat weten van de bootcamp een jaarlijks terugkerend evenement te willen maken. En met een opbrengst van €1120,- kunnen Jordi en Rinke, samen met alle vrijwilligers en sponsors, zonder wie deze dag niet mogelijk was geweest, terug kijken op een zeer geslaagde dag.

Door Priscilla Looij