Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Stroomstoring ballon kwam uit Groot-Brittannië

De mysterieuze ballon die eind februari 2012 op Goeree-Overflakkee voor kortsluiting zorgde, komt uit Groot-Brittannië. Dat heeft de politie vrijdag 2 maart 2012 bekendgemaakt. De ballon is van een Brits bedrijf dat luchtballonnen fabriceert.

De ballon is drie bij vijf meter groot. Het ding werd getest op het terrein in Groot-Brittannië. Toen het weer slechter werd, wilde het personeel de ballon naar binnen halen, maar in plaats daarvan vloog de ballon weg. Vervolgens is het gevaarte over de Noordzee gedreven richting onze regio.

Aan de ballon zat een kabel vast. Bij Den Bommel kwam die kabel tegen een hoogspanningsmast. Dat veroorzaakte een stroomstoring. Bij Numansdorp werd de ballon uiteindelijk uit de lucht gehaald.

Het bedrijf wordt niet vervolgd, omdat er volgens de politie geen strafbare feiten zijn gepleegd. De politie heeft de eigenaar in contact gebracht met mensen die schade hebben opgelopen bij het neerkomen van de ballon in de Hoeksche Waard. Netbeheerder Stedin heeft aangekondigd een rekening van enkele tienduizenden euro's naar Groot-Brittannië te sturen.

Bron: RTV Rijnmond