Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Stuntende jongelui willen skatebaan

Foto

Begin oktober 2010 krijgt de jeugd van Achthuizen van burgemeester J. Heijkoop te horen of zij wel of geen skatebaan in hun dorp krijgen. Vorige week bood een 25-tal kinderen de burgervader hiertoe een petitie aan met ruim 450 handtekeningen.

Al rijdend en stuntend kreeg burgemeester Heijkoop vorige week een grote groep enthousiaste jongeren op bezoek. In de raadzaal voerde Maaike Stadhouders namens hun het woord. Zij maakte Heijkoop deelgenoot van de vurige skatebaanwens van de Achthuizense jongelui. De jeugd wordt gestimuleerd om meer te sporten en zo'n skatebaan draagt daar zeker aan bij. We worden gesteund door vele verenigingen in het dorp, die allemaal aangeven dat er sowieso al weinig voorzieningen voor de jeugd in Achthuizen zijn.

Burgemeester Heijkoop kreeg vervolgens door Miranda de Waal een petitie met ruim 450 handtekeningen overhandigd. "En, zodat u ons verzoek niet zomaar vergeet, hebben we hier ook nog een klein cadeautje voor u in de vorm van een mini skateboard," aldus een lachende Miranda de Waal. Ook ging er nog een foto bij van de skatebaan op het Rubensplein in Middelharnis. "De kinderen willen het liefst deze baan." De eerste burger beloofde zijn best te gaan doen en laat over drie weken weten of de baan er kan komen.