Nu op de radio: Archipel Love Songs

Succesvolle buurtsport met 250 enthousiaste kinderen

Foto

De buurtsport is in diverse kernen in de gemeente Oostflakkee jarenlang verzorgd door Rutger Pesch van Be Active. Een keer in de vier weken nodigde hij via de scholen kinderen van 10 jaar en ouder uit om op woensdagmiddag te komen bewegen en kennis te maken met diverse sporten. De gemeente krijgt in 2012 extra subsidie van het rijk om bewegen te stimuleren. Door deze subsidie is het mogelijk meer en vaker buurtsport te organiseren, ook voor jongere kinderen. De buurtsport wordt daarom vanaf nu verzorgd door Sportteam GO.

Rutger Pesch heeft op woensdag 1 februari 2012 de buurtsport overgedragen aan de vijf medewerkers van Sportteam GO tijdens een buurtsportmiddag en avond in Oude-Tonge, Den Bommel en Achthuizen. Alle schoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8 konden hieraan deelnemen. Zij hebben massaal voor een spetterende buurtsportmiddag gezorgd. In deze drie kernen hebben zo'n 250 kinderen hoog geschommeld, gestoeid, gevoetbald, getennist en met veel plezier nog vele andere sporten en spellen beoefend.

Buiten het feit dat bewegen erg leuk is draagt het ook bij aan de sociale, motorische en cognitieve ontwikkeling van kinderen. De overheid geeft veel geld uit om kinderen te laten bewegen om zo een gezondere toekomst tegemoet te gaan. Voor de omgeving is het belangrijk om dit structureel terug te laten komen. De kinderen zullen gemotiveerd worden om deel te nemen aan verschillende bewegingsactiviteiten, waardoor ze kennis maken met hun eigen sportmogelijkheden en voorkeuren.

Be Active, Sportteam GO, de ouders en vooral de kinderen hebben enorm van deze buurtsportmiddag genoten. Met Sport GO op weg naar een gezonde en sportieve toekomst.