Nu op de radio: Archipel Love Songs

Telefooncel Oude-Tonge verdwijnt

Tot 12 december 2008 was KPN wettelijk verplicht om in iedere woonkern groter dan 5.000 inwoners, per 5.000 inwoners één telefooncel beschikbaar te hebben. Sinds december 2008 is deze verplichting geëindigd.

De staatssecretaris van Economische Zaken heeft de Tweede Kamer laten weten dat de plicht om telefooncellen te leveren ook niet aan een ander bedrijf zal worden opgedragen.

Door het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon in de afgelopen 11 jaar is het aantal belminuten in alle telefooncellen sterk gedaald. De kosten voor het in stand houden van telefooncellen zijn echter onverminderd hoog, mede gezien het feit dat tijdens de jaarwisseling ongeveer 1 op de 3 telefooncellen door vandalen wordt vernield.

Voor de gemeente Oostflakkee zou het behoud van de enige telefooncel in de gemeente, in de dorpskern Oude-Tonge, ongeveer 2.500 euro per jaar gaan kosten en die kosten wegen niet op tegen het aantal belminuten in de telefooncel. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom in haar vergadering van 10 februari 2009 ingestemd met het verwijderen van de telefooncel. De verwijdering vindt binnenkort plaats.