Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tentoonstelling en fotowedstrijd toekomstige Grevelingenmeer

Afgelopen zomer (2009) heeft het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen in een speciale Grevelingenkrant een fotowedstrijd uitgeschreven. Tientallen inwoners van de eilanden en bezoekers hebben hun mooiste foto ingestuurd. Op vrijdag 6 november 2009 reikte wethouder Verseput van Schouwen-Duiveland de prijzen uit aan de winnaars van de wedstrijd.

Deze uitreiking werd gecombineerd met de opening van een kleine Zicht op de Grevelingen- tentoonstelling. Deze brengt in beeld welke ideeën aan de orde zijn voor de toekomst van de Brouwersdam en het Grevelingenmeer. Dit najaar begint de officiële verkenning van de rijksoverheid en de regionale overheden naar het gedeeltelijk herstellen van het getij in de Grevelingen en het versterken van de natuur en de recreatiemogelijkheden, inclusief de mogelijke bouw van een getijde-energiecentrale en een schutsluis. De tentoonstelling is bedoeld om de inwoners van de eilanden bij de discussies over deze mogelijke veranderingen te betrekken.

De tentoonstelling Zicht op de Grevelingen is de gehele maand november 2009 te bekijken in de hal van het gemeentehuis in Zierikzee. De tentoonstelling is het komende half jaar op verschillende plaatsen rond de Grevelingen te bezichtigen.