Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tevredenheidsonderzoek Wmo in Oostflakkee

Veel inwoners van de gemeente Oostflakkee met (lichamelijke) beperkingen ontvangen op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) ondersteuning van de gemeente. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, een scootmobiel of een rolstoel. Deze inwoners ontvangen binnenkort een enquête.

De gemeente wil graag weten wat de cliënten van deze dienstverlening vinden. Daarom krijgen alle inwoners die de afgelopen twee jaar een aanvraag voor een voorziening hebben ingediend binnenkort een enquêteformulier. Hierin staan vragen over onder andere hulp bij het huishouden, woonvoorzieningen, de regiotaxi en voorzieningen als rolstoelen en scootmobielen. Ook wanneer een aanvraag voor de gevraagde voorziening in het verleden niet is toegewezen, ontvangt men een enquête.

Om een goed beeld te krijgen over hoe de dienstverlening ervaren wordt, is het van belang dat zoveel mogelijk mensen het formulier invullen en terugsturen. Alle antwoorden worden zorgvuldig en anoniem verwerkt. Het invullen van de vragenlijst heeft geen gevolgen voor de ondersteuning die u cliënten en in de toekomst krijgen. De gegevens worden alleen gebruikt voor het toezenden van deze vragenlijst.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door SGBO Benchmarking. Er wordt gevraagd om de enquête voor 4 maart 2011 terug te sturen. In juni 2011 worden de resultaten van het onderzoek verwacht. Deze worden dan bekend gemaakt op de website van de gemeente (www.oostflakee.nl) en in huis-aan-huis bladen als Ons Eiland en Eilanden-Nieuws. Met de uitslag van dit onderzoek bekijkt de gemeente wat goed gaat en wat beter kan.