Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tijdelijke afsluiting Zuiddijk Oude-Tonge bij wijze van proef

Vanaf woensdag 7 juli 2010 is de Zuiddijk in Oude-Tonge gedurende vier maanden afgesloten voor doorgaand verkeer. Deze tijdelijke afsluiting is op verzoek van de bewoners van de Zuiddijk gerealiseerd om zo de overlast van te hard rijdend verkeer tegen te gaan en de verkeersintensiteit op de dijk en het Kaaiplein te verminderen.

Op de Zuiddijk in Oude-Tonge zorgt het doorgaande verkeer al geruime tijd voor overlast voor de bewoners. Daarnaast is de gemeente Oostflakkee bezig met de ontwikkelingen van de Kaai in Oude-Tonge en wil zij de Kaai zoveel mogelijk autoluw maken.

Tijdens een informatieavond op 21 oktober 2009 over de plannen om de Zuiddijk ter hoogte van de Kaai af te sluiten, hebben bewoners van de Zuiddijk gevraagd om bij wijze van proef de dijk halverwege af te sluiten door middel van het plaatsen van paaltjes. Hierbij is een aantal locaties genoemd waar dit mogelijk zou kunnen zijn. Na onderzoek van de verschillende locaties heeft de gemeente uiteindelijk gekozen voor een afsluiting van de Zuiddijk op de locatie gelegen tussen Zuiddijk 31 en Zuiddijk 33. De afsluitingswerkzaamheden vinden plaats op woensdag 7 juli 2010 met een uitloop naar donderdag 8 juli 2010.

Naast de afsluiting van de dijk plaatst de gemeente meetapparatuur op de Zuiddijk, waarmee het aantal voertuigen op de dijk wordt geregistreerd. Na de proefperiode van vier maanden zal aan de hand van een evaluatie worden bekeken of de afsluiting moet worden gehandhaafd en of de juiste plaats op de dijk is gekozen.