Nu op de radio: Archipel bij nacht

Tijm uit Palestina

Za'atar is het Arabische woord voor tijm, maar het wordt ook gebruikt voor een mix van gedroogde tijm, met sesamzaad en Sumak (een citruskruid). Dit mengsel wordt in veel Palestijnse gerechten gebruikt om het eten pittiger te maken. Tijm groeit vooral in het noordelijk deel van de West Bank in Palestina. Het kruid bevat verschillende vitamines en is bijzonder gezond.

Serveertips
- Kruidenboter/dip: Za'atar gemengd met roomboter en mayonaise.
- Za'atar in combinatie met olijfolie of Bulgaarse yoghurt.
- Za'atar mengen met wat olie en azijn voor een saladedressing.
- Bruscetta: Smeer olijfolie en za'atar op stukjes (stok)brood en leg deze een paar minuten onder de gril.

De za'atar koopt u natuurlijk bij de Wereldwinkel op het Spuiplein (achter de Winkeldiek) in Middelharnis. Open op woensdag en donderdag van 13:00 uur tot 17:00 uur, vrijdag van 10:00 uur tot 18:00 uur, en zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.