Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tilsedijk - Oudelandsedijk toch 60 km/u

logo-hdNaar aanleiding van opmerkingen vanuit belanghebbenden, heeft het waterschap het plan voor de reconstructie Tilsedijk - Oudelandsedijk opnieuw bekeken. Hierbij is de suggestie overgenomen het plan door een externe partij te laten beoordelen. Twee onafhankelijke externe bureaus hebben daartoe een verkeersveiligheids-audit uitgevoerd. Deze audits bevestigen nut en noodzaak van de maximumsnelheid van 60 km/u.

Wel zijn er kanttekeningen gemaakt over de inrichting van de weg. Deze leiden tot de volgende wijzigingen in het plan:

  • De wegversmallingen zijn weggehaald.
  • Op de kruisingen en aandachtslocaties wordt nu verlichting aangebracht.
  • Een apart fietspad tussen de Schaapsweg en Zandweg is wel mogelijk, maar te kostbaar. Om het fietsprobleem ter plekke op te lossen wordt in overleg getreden met de betreffende belanghebbenden.

Met deze wijzigingen wordt de veiligheid versterkt en de doorstroming geoptimaliseerd ten opzichte van het eerdere plan. Bovendien denkt het waterschap hiermee in belangrijke mate tegemoet gekomen te zijn aan de opmerkingen van de belanghebbenden.

Hollandse Delta zal het plan, inclusief de aangebrachte wijzigingen, verder gaan uitvoeren. Na de zomer hoopt het waterschap hierover het verkeersbesluit te kunnen nemen. Het verkeersbesluit publiceert Hollandse Delta in het waterschapsblad op de website en in het blad 'Eilandennieuws'. Tegen dit besluit is bezwaar en beroep mogelijk. Verder zal gewerkt worden aan de technische voorbereiding en de afstemming van de benodigde verkeersmaatregelen tijdens de werkzaamheden. Uiteindelijk moet begin 2013 gestart worden met de uitvoering van de eerste fase.