Nu op de radio: Archipel bij nacht

Toekomstvisie gemeente Goedereede definitief vastgesteld

Op donderdag 27 november 2008 vond de maandelijkse vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Goedereede plaats. Het belangrijkste onderwerp was het vaststellen van de toekomstvisie. De toekomstvisie is een kijk op de gemeente in 2020.

De gemeente Goedereede gebruikt de toekomstvisie als leidraad bij het nemen van beleidsbeslissingen. Daarnaast wordt de inhoud van de toekomstvisie gebruikt als input voor de eilandelijke structuurvisie die gezamenlijk door de vier gemeenten op Goeree-Overflakkee wordt gemaakt. De gemeenteraad stelde de toekomstvisie tijdens de vergadering definitief vast.

De gemeenteraad gaf eerder dit jaar opdracht om de visie samen met de inwoners van de gemeente te ontwikkelen. In april konden belangstellenden door middel van elektronische stemkastjes hun mening geven over twintig stellingen. Iedere inwoner van de gemeente was hiervoor uitgenodigd. Uiteindelijk gaven 300 mensen hun mening. Met de resultaten van de die meningen is in de uiteindelijke toekomstvisie rekening gehouden. Op 6 oktober 2008 presenteerde de gemeente de toekomstvisie aan haar inwoners. Opnieuw was de belangstelling groot: Meer dan 300 inwoners van de gemeente waren aanwezig bij deze presentatie.

De raadsleden hadden grote waardering voor de manier waarop de gemeente de afgelopen negen maanden werkte aan de visie. Er was indringend contact met ondernemers, maatschappelijke organisaties en inwoners over dit beleidsdossier. De gemeente ging daarmee diep in op de toekomst van de gemeente Goedereede.

De gemeente stelt de toekomstvisie ter beschikking op de website. De visie ligt ook ter inzage op het gemeentehuis. Voor meer informatie over de toekomstvisie kunt u terecht bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Ook op de website van de gemeente is meer informatie over de toekomstvisie te vinden: www.goedereede.nl.