Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Toekomstvisie gemeente Middelharnis

Op maandag 8, dinsdag 9 en woensdag 10 december 2008 vinden er bijeenkomsten plaats die in het teken staan van de toekomst van de gemeente Middelharnis. Aan alle inwoners van de gemeente wordt nog een keer gevraagd om mee te denken en mee te praten over de toekomst van Middelharnis.

Er zijn al eerder gesprekken over de toekomst van de gemeente gevoerd met onder meer ondernemers, het onderwijsveld, kerken en vrijwilligers. In juni 2008 is ook met de inwoners van de vier kernen gesproken over de toekomst. Op basis van alle informatie die is verzameld, is een concept toekomstvisie geschreven.

Middelharnis in 2020
In de concept toekomstvisie staat verwoord hoe de betrokkenen de toekomst van Middelharnis zien. Het is een uitgebreide en gedetailleerde schets van hoe Middelharnis er in 2020 uit kan zien.

Terugkoppeling
De gemeenteraad wil nu graag van u weten of de conceptvisie de onderwerpen bevat die van belang zijn voor de toekomst. Tijdens de bijeenkomsten begin december wordt u in de gelegenheid gesteld om uw mening te geven op de uitgebreide schets van de gemeente Middelharnis in 2020. U kunt aangeven of het concept overeenkomt met uw wensen en verwachtingen, of dat u vindt dat bepaalde onderwerpen wellicht meer of minder aandacht verdienen.

Dilemma's
In de schets van Middelharnis in 2020 staan heel veel wensen beschreven. De gemeenteraad heeft zich gerealiseerd dat bepaalde keuzes voor de toekomst dilemma's met zich meebrengen. De gemeenteraad wil nu graag van u weten, hoe u over bepaalde belangrijke en lastige vraagstukken denkt.

Enkele dilemma's die de gemeente graag met u wil bespreken zijn:

  • Meer aandacht voor recreatie en toeristen kan gepaard gaan met de aantasting van de rust op zondag.
  • Het ontwikkelen van watersport en -recreatie kan op gespannen voet komen te staan met het streven naar behoud van natuur en milieu.
  • Bij de realisering van jeugdontmoetingsplaatsen en het organiseren van activiteiten voor jongeren moet bedacht worden dat dit gepaard kan gaan met een toename van overlast voor bewoners in de directe omgeving en andere belanghebbenden.
  • Een levendig centrum met een gevarieerd aanbod van voorzieningen kan op gespannen voet komen te staan met de rust op zondag.

Bijeenkomsten
Tijdens de bijeenkomsten die begin december 2008 worden georganiseerd kunt u uw mening kwijt. U kunt aangeven of het eens bent met het beeld van Middelharnis in 2020 dat er nu ligt. Bovendien kunt u aangeven wat u van bepaalde dilemma's vindt.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

  • Maandag 8 december - 't Trefpunt - Stad aan ‘t Haringvliet
  • Dinsdag 9 december - Ons Dorpshuis - Nieuwe-Tonge
  • Woensdag 10 december - de Staver - Sommelsdijk

De bijeenkomsten beginnen om 19:30 uur, de deur gaat om 19:00 uur open.

Meer informatie
Meer informatie over de toekomstvisie staat op www.middelharnis.nl. Hier is ook de concept toekomstvisie te vinden.