Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Toelichting blauwe zone Dirksland op Radio Superstar

Zaterdag 11 september 2010 is wethouder Koningswoud te gast in de studio van Radio Superstar. Omstreeks 11:30 uur zal hij een toelichting geven op de komst van de blauwe zone in Dirksland. De gemeente Dirksland hoopt eind 2010 de blauwe zone in werking te laten treden.

Blauwe zone in voorbereiding
De voorbereidende werkzaamheden zijn gestart. In diverse straten zijn al blauwe straatstenen aangebracht.
Bewoners, woonachtig in het blauwe zone grensgebied, kunnen bij het gemeentehuis terecht voor het aanvragen van een parkeerontheffing. Deze parkeerontheffingen worden verstrekt voordat de blauwe zone officieel in gebruik wordt genomen.

Regels binnen de blauwe zone
Het college van burgemeester en wethouders van Dirksland heeft de volgende regels vastgesteld voor de blauwe zone:
- De maximale parkeerduur bedraagt 3 uur met een parkeerschijf
- Het gebruik van een parkeerschijf is verplicht, met uitzondering van houders van een parkeerontheffing
- De blauwe zone geldt dagelijks van 7:00 tot 19:00 uur, met uitzondering van het weekend
- Bewoners met een gehandicaptenparkeerplaats hoeven geen parkeerontheffing of een parkeerschijf te gebruiken op de eigen parkeerplaats

Bon voor fout parkeren
De bijzonder opsporingsambtenaar schrijft een bon uit als uw auto zonder parkeerontheffing of blauwe schijf geparkeerd staat in de blauwe zone, of als de maximale parkeertijd van drie uren zijn verstreken. Niet onbelangrijk is te weten, dat u enkel en alleen mag parkeren in parkeervakken en daar waar blauwe straatstenen zijn aangebracht. Daar waar geen blauwe straatstenen liggen mag niet geparkeerd worden. De blauwe lijnen zijn leidend. Als uw auto niet geparkeerd staat langs deze blauwe lijn, maar (gedeeltelijk) met voor- of achterbumper voor bijvoorbeeld een in- of uitrit, krijgt u eveneens een bekeuring.

Meer informatie
Meer informatie over de blauwe zone is te vinden op www.dirksland.nl. Op de homepage ziet u onder ‘snel naar' een link naar informatie over de blauwe zone.