Nu op de radio: Archipel bij nacht

Toeristische informatie in VVV Zuid-Holland App

Het rijke en gevarieerde aanbod aan bezienswaardigheden in Zuid-Holland is door de VVV's van Zuid-Holland gebundeld in de app ‘VVV Zuid-Holland'. De inwoner of bezoeker van Zuid-Holland kan hiermee direct op zijn smartphone zien welke attracties en bezienswaardigheden hij kan bezoeken, inclusief praktische informatie zoals openingstijden en de route ernaartoe.

Hoe werkt de app?
Via de AppStore (iPhone) of Market (android) kan de app "VVV Zuid-Holland" gratis gedownload worden. De gebruiker kan vervolgens via een keuzemenu zoeken naar attracties en bezienswaardigheden in de provincie. Hierbij kan hij zien wat er in zijn directe omgeving te doen is, maar de app kan ook thuis gebruikt worden ter voorbereiding op een dagje uit. De gebruiker scrollt dan simpel naar de gewenste locatie om de data van die regio op te roepen.

Wat zit er in de app?
De app bevat niet alleen informatie over alle attracties en bezienswaardigheden in Zuid-Holland, maar toont ook overnachtingsmogelijkheden en een agenda. Natuurlijk wordt de data in de app dagelijks geupdate, zodat de gebruiker altijd actuele informatie heeft. Per locatie wordt een korte beschrijving gegeven, aangevuld met praktische details zoals openingstijden, prijzen en de route ernaar toe. Als de app gebruikt wordt om een toekomstig bezoek te plannen, kunnen favoriete bestemmingen worden opgeslagen om later snel terug te vinden.

VVV Databank
De gegevens uit de app komen rechtstreeks uit de Toeristische Databank Zuid-Holland, de databank die dagelijks wordt geupdate door de samenwerkende VVV's van Zuid-Holland. Toeristisch-recreatieve bedrijven kunnen ook zelf direct hun gegevens updaten in deze databank. Daarmee blijft deze app up-to-date informatie geven over de bezienswaardigheden van Zuid-Holland.