Tulpenwandeltocht trekt recordaantal deelnemers

Onder ideale weersomstandigheden voor een wandeltocht vond op paaszaterdag 19 april 2014 de 3e editie van de tulpenwandeltocht door en rond Middelharnis plaats. In alle vroegte verschenen deelnemers uit allerlei windstreken in de kantine van AV Flakkee om zich in te schrijven.

Even voor acht uur klonk het startschot uit het pistool van burgemeester mevrouw Grootenboer - Dubbelman. Dit betekende het vertreksein voor een grote groep wandelaars voor de 40 en 25 kilometer. Vanaf negen uur vertrokken de deelnemers voor de 17,5 en 10 kilometer.

Het in de Kerkstraat van Sommelsdijk gevestigde streekmuseum vormde het fraaie decor voor de eerste stempelpost. Vanwege het 65-jarig jubileum was het museum een van de goede doelen voor deze editie. Buiten het streekmuseum werden de vele deelnemers opgewacht door in historische kledij gestoken leden van ensemble Eeuwkant. Veel wandelaars bezochten het museum en gingen gretig op de foto. De 2e stempelpost bevond zich bij garage Knops, waar de Paas show in volle gang was. Hier kregen alle deelnemers een mooie regenponcho uitgereikt. Na een mooie tocht langs nog (deels) bloeiende tulpenvelden arriveerden de deelnemers bij manege Oostmoer voor een welverdiende rustpauze. De wandelaars van de langste afstanden kwamen ook nog door Stad aan 't Haringvliet. Daar werden ze gastvrij ontvangen door Herman Maas en diverse Stadtenaren. Vooral de warme pannenkoeken werden zeer gewaardeerd. Bij de sluis van stad klonken er ook nostalgische klanken uit een mini-draaiorgeltje. Ook hier kwam het motto voor deze tocht; de tulpenwandeltocht verbindt natuur en cultuur in optima forma tot zijn recht. Na een tocht langs het Haringvliet en door de Van Pallandtpolder arriveerden de wandelaars weer bij AV Flakkee.

Uiteindelijk bleek dat er 521 deelnemers aan de start zijn verschenen, waarvan er drie uit België en twee uit Duitsland kwamen. Maar liefst 139 deelnemers kwamen van (ver) buiten Goeree-Overflakkee. De nieuwe route van 40 kilometer trok 51 deelnemers. De organisatie kijkt terug op een meer dan geslaagde 3e editie. Met dank aan de vele sponsors, vrijwilligers en wandelaars vormde de tocht pure promotie voor Goeree-Overflakkee. De organisatie bedankt MSV & AV Flakkee, de gemeente Goeree-Overflakkee, het Waterschap Hollandse Delta, het Rode Kruis Goeree-Overflakkee afdeling Middelharnis, VVV Ouddorp, het bestuur van het Streekmuseum, de Knops groep, manege Oostmoer, Happy Music, alle sponsors en Herman en Greet Maas met hun dorpsgenoten. Gelet op het succes kan het niet anders, dan dat medio april 2015 de 4e editie volgt. Dinsdag 13 mei 2014 worden in De Doele in Sommelsdijk de cheques uitgereikt aan de besturen van de Voedselbank en het Streekmuseum.