Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Twee 60-jarige huwelijken op Goeree-Overflakkee

Foto behorende bij Twee 60-jarige huwelijken op Goeree-Overflakkee
Foto behorende bij Twee 60-jarige huwelijken op Goeree-Overflakkee

Op 23 juli 2013 zijn Jacob en Willempje Dubbeld-van den Doel precies 60 jaar getrouwd. En een dag later vierden ook Pieter Johannes de Jong en Jacomijntje Troost het feit dat zij als echtpaar 60 jaar lang lief en leed gedeeld hebben. Namens het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee brachten respectievelijk wethouder Frans Tollenaar en wethouder Piet Koningswoud een bezoek.

Jacob Dubbeld (88) is geboren en getogen in Middelharnis en Willempje van den Doel (80) komt uit Sommelsdijk. Na de tewerkstelling van Jacob Dubbeld in Duitsland en zijn uitzending naar Nederlands-Indië kreeg het stel in 1949 verkering en in 1953 trouwden ze. Nu, 60 jaar later, heeft het gelukkige echtpaar inmiddels drie kinderen en drie kleinkinderen. De kinderen hebben Goeree-Overflakkee verlaten, maar komen regelmatig bij hun ouders op bezoek. Ondanks de leeftijd verbouwt de heer Dubbeld nog groenten en fruit in zijn moestuin ("hof"). De vele gewonnen bekers en medailles in de woonkamer zijn mooie herinneringen aan hun gezamenlijke hobby, het kweken van kanaries. Om het diamanten huwelijk te vieren gaat de hele familie gezellig uit eten.

De heer De Jong is geboren te Nieuwe-Tonge, meer precies nog in Battenoord en zijn vrouw komt van origine uit Stellendam. Zij hebben drie zoons en twee dochters, zeven kleindochters en één kleinzoon en twee achterkleinkinderen. Onder grote belangstelling van vele familieleden, vrienden en bekenden vieren de heer en mevrouw De Jong-Troost hun 60-jarig huwelijksfeest in het Wijkcentrum van Middelharnis.