Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Twee acties voor KNRM station Ouddorp

logoknrmVrijdag 11 april 2008 werd de bemanning van de reddingboot ‘Corrie Dijkstra van Elk' van KNRM station Ouddorp om 21:00 uur door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor de melding vaartuig met stuur/motorproblemen. Het bleek volgens de Kustwachtpost Ouddorp te gaan om een zeiljacht voor de haven van Ouddorp die te kampen had met motorstoring, en op eigen kracht de haven niet kon inlopen.

Met de reddingboot ‘Corrie Dijkstra van Elk' (de tijdelijke vervanger van de ‘Griend') werd met een zuidwesten wind, kracht 6 ter plaatse gegaan. Het bleek het 10 meter lange jacht ‘Rair Dihum' te zijn met twee personen aan boord. Het scheepje werd door de reddingboot naar haar box gebracht.

Op zaterdag 12 april 2008 werd er om 15:00 uur gebeld door de Kustwachtpost Ouddorp met de mededeling dat er in de omgeving van de boei G 32 een kajuitzeiljacht ten anker lag, dit ten gevolge van motorstoring. Met de reddingboot ‘Corrie Dijkstra van Elk' werd ter plaatse gegaan bij een windkracht West 5. Het kajuitzeiljacht Gallier van 9,35 meter en twee personen aan boord werd op de aangegeven positie aangetroffen. Het schip was gekocht in Kortgene en men was op weg naar haar nieuwe ligplaats in de haven van Port Marina toen de motor stil viel en niet meer wilde starten. Het schip werd op sleep genomen naar Port Marina en daar afgemeerd.