Nu op de radio: Archipel bij nacht

Twee auto's in de sloot op de N215

Foto behorende bij Twee auto
Foto behorende bij Twee auto
Foto behorende bij Twee auto
Foto behorende bij Twee auto

Donderdagavond 23 december 2010 kwam er bij de 112-meldkamer een melding binnen van een auto te water op de N215 ter hoogte van Nieuwe-Tonge. Brandweer, politie en ambulance werden gealarmeerd om met spoed naar het ongeval te gaan. Ter plaatse bleek de bestuurder van de personenwagen reeds op eigen kracht uit het voertuig te zijn gekomen.

Hij werd door ambulancepersoneel opgevangen. De man is waarschijnlijk de macht over het stuur verloren door de stuifsneeuw die verraderlijk over de weg waaide. Met zijn auto belandde hij vervolgens in de slootkant.

Kort daarna kwam er weer een melding binnen dat er een auto in de sloot zou liggen. Deze keer was het ter hoogte van Dirksland, tussen de stoplichten en de kruising met de Staakweg. De oorzaak was hetzelfde. De bestuurster kwam met haar auto op de kop in de sloot terecht. Drie inzittenden van de auto achter haar zagen het ongeluk gebeuren en schoten te hulp. Ze hebben de vrouw via de kofferbak uit de auto weten te halen. De vrouw werd behandeld door het ambulancepersoneel. Volgens de politie heeft de vrouw haar leven te danken aan het snelle optreden van het drietal.

Als u met dit weer de weg op gaat, wees dan extra voorzichtig.