Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Twee lichamen aangetroffen op de Noordzee

Foto

Stellendam - Opvarenden van een plezierjacht hebben zaterdagavond 29 augustus 2009 omstreeks 18:00 uur een lichaam ontdekt in het Slijkgat. Dit is een vaargeul vanaf de Noordzee in de richting van Stellendam.

Een boot van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij is daarop uitgevaren en heeft het lichaam aan boord genomen. Terwijl de reddingsboot richting Stellendam voer, kwam bij de kustwacht het bericht binnen dat er door een jacht nog een lichaam was gezien. Er werd een zoektocht opgezet waarbij onder andere gebruik werd gemaakt van een helicopter van de Koninklijke Marine en drie reddingsboten. Ook het tweede lichaam werd ontdekt en naar de haven van Stellendam gebracht. Tevens werden er wrakstukken van een bootje gevonden.

Ondertussen was een ongerust telefoontje uit Renesse bij de politie binnengekomen van een Duits spreken toeriste. Haar man was 's ochtends om 06:00 uur vertrokken met een vriend van hem. Zij zouden gaan varen met zijn motorboot en zouden rond 12:00 uur die middag terug zijn. Dat was echter nog niet het geval. De twee slachtoffers bleken inderdaad de 40-jarige echtgenoot van de meldster en zijn 34-jarige vriend te zijn.