Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Twee maal eerste plaats voor Dojo Senshi op Oldehovecup 2010

Foto

Op 25 september 2010 stond voor het eerst de Oldehovecup op het programma. Dit toernooi, dat zijn naam te danken heeft aan de 40 meter hoge Oldehove toren in de stad Leeuwarden, wordt hoog aangeschreven en beloofde op voorhand weer voor voldoende spektakel te gaan zorgen. Ook Dojo Senshi besloot zich aan te sluiten bij dit toernooi met in totaal 5 leden, zij zouden zich gaan meten met verschillende dojo's uit geheel Nederland.

Als eerste deze dag was Christi Hoogervorst aan de beurt. Christi (12 jaar) traint sinds zij begonnen is met karate al bij de senioren groep en dit is ook te zien aan haar stijl van kumite op wedstrijden. Op alle laatste toernooien heeft zij hoge ogen gegooid met haar fantastische traptechnieken waardoor ook dit keer de verwachtingen erg hoog lagen. Bij alle jeugdwedstrijden staat de veiligheid van de jeugd centraal door goede bescherming en het verbod op doorgehaalde technieken. Echter is er op deze dag zonder overleg besloten dat het jeugdtoernooi t/m 15 jaar op semi-contact gevochten zou worden, dit ging aanzienlijk ten koste van Christi haar kwaliteiten. Door veelal te stoppen in een partij voor een punten toekenning kreeg haar krachtige vechtstijl geen kans van slagen en moest zij hierdoor haar meerdere erkennen in 3 van haar 4 tegenstanders. Helaas viel zij hierdoor net buiten de prijzen.

Na Christi was Kirsten Janssen (15 jaar) aan de beurt. Ook Kirsten traint sinds haar start met karate al bij de senioren ploeg waardoor zij de senioren stijl van kumite goed beheerst. Daardoor had zij net als Christi veel moeite met het semi-contact reglement. Door dit reglement kan er eigenlijk over een identieke situatie gesproken worden als bij Christi. Door meerdere stops tijdens de kumite kwam haar krachtige gevechtsstijl niet tot zijn recht en moest zij in 3 van haar 4 tegenstanders haar meerdere erkennen. Hierdoor viel ook zij net buiten het eremetaal.

Als derde deze dag trad Louis van Doorn aan. Met zijn leeftijd van 41 jaar was Louis de oudste deelnemer deze dag waardoor mensen zich afvroegen of Louis wel capabel was voor deze wedstrijden. De deelnemers van Dojo Senshi wisten allemaal dat dit wel het geval was maar Louis heeft ook aan alle mensen laten zien wat voor geweldige spirit en vechtlust hij in huis heeft. In zijn eerste partij mocht hij namelijk gelijk aantreden tegen een latere finalist met verschillende toernooizeges op zijn naam. In de eerste 20 sec kreeg Louis een harde ronde schop tegen de kin waardoor hij kortstondig knockdown ging. Normaal gesproken herstelt iemand zich hier niet snel van maar Louis stond binnen 2 seconden weer op waardoor de schade beperkt werd tot een waza-ari (half punt). Na deze toch wel grote tegenslag zette Louis vervolgens de partij compleet om door zijn tegenstander met een regen aan stoten en trappen te bestoken. Ruim 1,5 minuut liet Louis zijn tegenstander letterlijk alle hoeken van de mat zien waardoor een zege binnen handbereik lag. Met pijn en moeite kon zijn tegenstander de partij uit vechten waardoor Louis nipt verloor door de eerder opgelopen waza-ari. Helaas geen plek in de top maar wel alle respect van de toeschouwers en organisatie deze dag. 

John den Braber (17 jaar) was hierna de volgende die de mat betrad. Nadat hij 2 maal op rij eerste was geworden bij andere toernooien lag ook voor John het verwachtingspatroon erg hoog. Gelukkig had hij geen "last" van het semi-contact reglement waardoor John kon doen waar hij goed in was, namelijk;  power karate! John zat bij verschillende mensen uit de Nederlandse jeugdselectie in de poule waardoor hij op papier lastige tegenstanders zou treffen. Echter bleken alle tegenstanders geen enkele partij voor John. In iedere partij overklaste hij zijn tegenstander en won hij binnen de reguliere tijd van 1,5 minuut. Hierdoor werd John voor de derde maal op rij eerste in zijn poule en mocht hij zich wederom kampioen noemen, een top prestatie!

Als laatste deze dag mocht Martijn bom zich meten met zijn tegenstanders. Martijn trof het bij voorbaat al niet door tegen uiteindelijk 2 tegenstanders te komen van ruim 10 en 25 kg zwaarder als hijzelf. Echter liet Martijn zich totaal niet van de wijs brengen en bracht zijn uitstekende vooruit vechtende gevechtsstijl in werking. Hierdoor won hij met name op conditie en wilskracht van zijn eerste tegenstander maar bij zijn tweede tegenstander overklaste hij zijn tegenstander totaal. Martijn bestookte zijn tegenstander met harde stoten en lage beentechnieken waarna hij de partij na 2,5 minuut naar zich toe trok door een knockdown waar zijn tegenstander niet meer van zou herstellen. Een fantastisch resultaat waarmee ook hij eerste werd in zijn poule en zich het gehele jaar kampioen mag noemen van de Oldehovecup!

Na de toernooizeges van John en Martijn kunnen kan Dojo Senshi stellen dat het niveau van de wedstrijdselectie grote stappen voorwaarts maakt. Dit betekend echter niet dat zij zich alleen concentreren op mensen die aan wedstrijden deel willen nemen. Iedereen is welkom die zich lichamelijk en/of geestelijk wil verbeteren, in een leerzame en vooral gezellige omgeving waar respect centraal staat. Ondertussen is Dojo Senshi uitgegroeid tot een uitgebreide Dojo met leden tussen de 6 en de 50 jaar die allemaal met plezier naar de trainingen komen. Tevens zorgen zij voor allerlei activiteiten om de leden gestimuleerd en gemotiveerd te houden.

Heeft u interesse? Er wordt getraind op dinsdag en donderdag tussen 18:15 tot 19:15 uur met de jeugd van 6 t/m 13 jaar en van 19:15 tot 20:45 met de senioren vanaf 13 jaar, in de sportzaal naast de Sjem (grijze gebouw) aan de Sportlaan in Middelharnis. Voor informatie kunt u ook kijken op http://www.senshi.mysites.nl/ of www.sportschool-senshi.hyves.nl of contact opnemen met 0187-795001, 0621419471 en sportschoolsenshi@live.nl. U bent van harte welkom.