Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Tweede bewonersavond Nieuwe-Tonge geslaagd

Op dinsdag 12 mei 2009 heeft de werkgroep 'Nieuwe-Tonge in bloei' alle inwoners van Nieuwe-Tonge en Battenoord voor de tweede keer de gelegenheid gegeven hun mening te geven over de gewenste leefbaarheid in deze kleine dorpskern.

Op de bijeenkomst heeft de werkgroep uitgelegd wat er met de inbreng van de eerste bewonersbijeenkomst in oktober 2008 is gebeurd, hoe alle wensen in het dorpsplan zijn verwerkt en wat de plannen zijn voor de komende periode. De leden van de werkgroep konden zelfs al melding maken van een aantal positieve resultaten uit overleg met de gemeente. 

Inwoners zeer positief over dorpsplan
De avond is bezocht door inwoners en ondernemers van verschillende achtergrond en leeftijden. Ook de gemeente was vertegenwoordigd met enkele raadsleden en wethouder Wesdorp. Met deze ruime opkomst was de werkgroep erg blij. Velen hebben actief meegedaan aan de beoordeling van het concept dorpsplan tijdens de twee bespreekrondes. "Natuurlijk hadden wij op meer mensen gehoopt maar 15 mensen hebben zich ook opgegeven als vrijwilliger om samen met ons het plan aan te scherpen, te verfijnen en activiteiten in het dorp te organiseren", zegt Esther van Halteren blij.

"Wij hopen dat iedereen de komende tijd alsnog het plan uitgebreid gaat lezen" voegt zij er aan toe. Het dorpsplan stuitte niet op bezwaren bij de bezoekers, integendeel. Men was zeer positief over het initiatief van de werkgroep en de inhoud van het plan. "In principe nemen we alle opmerkingen van de bezoekers mee in het plan, sommige punten vragen verdere uitwerking, andere wensen kunnen met inzet van de eigen gemeenschap vrij snel worden gerealiseerd" geeft Van Halteren aan.

Officiële uitreiking
Half juni 2009 zal de volgende generatie, de basisschoolkinderen van Nieuwe-Tonge en Battenoord, het definitieve plan aan de gemeente aanbieden. Tot die tijd is iedereen van harte welkom aanvullingen door te geven.

Kennismakingsbijeenkomst met vrijwilligers
Om nader te kunnen kennismaken met een ieder die zich heeft opgegeven als vrijwilliger, heeft Faunapark Flakkee op woensdagavond 27 mei 2009 van 19:30 tot 22:00 uur de deuren geopend voor een kennismakingsbijeenkomst. "Zo leren we elkaar beter kennen en kan iedereen precies aangeven waar hij of zij zich voor wil gaan inzetten dit jaar. Elk idee, elke inzet en bijdrage is van harte welkom", aldus Van Halteren. 

Voor de zomervakantie hoopt de werkgroep de site www.nieuwetongeinbloei.nl te hebben vernieuwd om zo beter met alle inwoners te kunnen communiceren. Op de site is het conceptplan nog te downloaden. Mailen kan ook naar info@nieuwetongeinbloei.nl.