Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Tweede fase koopwoningen Ouddorp verloot

De gemeente Goedereede en woningbouwvereniging Beter Wonen realiseren 113 woningen in Ouddorp. De tweede fase omvat 42 koopwoningen. Op 8 maart 2012 organiseerden de gemeente en de woningbouwvereniging een loting voor de toewijzing van de koopwoningen uit de tweede fase van het plan.

Tussen het Smalle Einde, de Havenweg, de Waterweg en de Bosweg in Ouddorp bouwt aannemingsbedrijf Boeter uit Middelharnis 42 koopwoningen. De tweede fase van het plan voorziet in 25 starterswoningen, 11 eengezinswoningen, 2 twee-onder-een-kapwoningen en 4 vrijstaande woningen, alle bedoeld voor de verkoop.

Zoals verwacht waren er meer inschrijvingen dan woningen: 83 belangstellenden schreven zich in, sommigen voor meerdere woningsoorten. Op korte termijn krijgen de gelukkigen de overeenkomsten thuis gestuurd om te ondertekenen.

Wethouder Frans Tollenaar verzorgde de opening en de sluiting van de avond. "Er was veel belangstelling voor de woningen uit de tweede fase van het bouwproject Welgelegen. In Ouddorp bleek dat we bij dit project minder last hebben van de vastgelopen woningmarkt. Dit komt vooral omdat de invulling aanspreekt en de belangstelling voor starters- en eengezinswoningen ruimschoots het aanbod overtrof. Tijdens de loting hoorde ik soms een vreugdekreet als mensen hun naam hoorden. Jammer genoeg waren er ook dit keer mensen die we moesten teleurstellen doordat ze niet werden ingeloot. Voor mij is overduidelijk, dat dit bouwproject ruimschoots in een behoefte voorziet. We zullen snel doorschakelen naar fase drie", zo gaf de wethouder in zijn slotwoord aan.

De gelukkigen moeten nog even wachten tot zij de woningen kunnen betrekken: De bouw van de woningen start in mei 2012. De eerste woningen worden naar verwachting in het eerste of tweede kwartaal van 2013 opgeleverd.

Meer informatie kunt u krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op 0187-491500 of per e-mail: imotshagen@goedereede.nl. Ook op de website van woningbouwvereniging www.wbvbeterwonen.nl en op de site van de gemeente, www.goedereede.nl, is informatie te vinden.