Nu op de radio: Archipel bij nacht

Uitreiking Groene Vlag Bosseschool en Molenvliet

Op 20 januari 2010 werden twee Tuk-Tuk's met genodigden luid door de leerlingen van de Bosseschool verwelkomd. Ook in Stad aan 't Haringvliet bij de Molenvliet was het ontvangst, in tegenstelling tot het weer, warm. De Bosseschool en de Molenvliet hebben hun tweede, respectievelijk derde, Groene Vlag gehaald. Beide scholen doen al een paar jaar mee aan het Eco-Schoolsprogramma.

Afvalscheiding, zuinig omgaan met energie en water, alsook omgevingsonderwijs, dat zijn enkele kernbegrippen van Eco-Schools. Als beloning voor hun inzet krijgen de scholen de Groene Vlag. De vlag is een internationaal erkend keurmerk voor scholen die laten zien dat milieu, natuur en duurzaamheid belangrijke onderwerpen zijn. De heren Stoop en Wesdorp prezen de kinderen voor hun inzet voor milieu en duurzaamheid.

Coöperatie Deltawind reikte aan de scholen nog een cheque uit van 500,00 euro. Op Goeree-Overflakkee doen momenteel zes scholen mee met het programma, maar er is goede hoop dat het aantal binnenkort gaat groeien. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw A.M.E. Elema, ame.elema@isgo.nl.