Nu op de radio: Archipel Actueel

Uitslag brandweerwedstrijd 1 oktober

Foto

Onder een stralende zon is op zaterdag 1 oktober 2011 de jaarlijkse vaardigheidstoets voor de blusploegen van Goeree-Overflakkee gehouden. De organiserende ploeg voor dit jaar was Dirksland en zij hebben de deelnemende ploegen een zeer realistisch scenario kunnen voorschotelen.

Bij een Hoveniersbedrijf in Dirksland was iemand van de trap gevallen en de bemanning van de aanwezige ambulance verzocht om bijstand van de brandweer. Ter plaatse gekomen werd gevraagd of de brandweer wilde helpen om het slachtoffer op de wervelplank te plaatsen.

Natuurlijk was dit niet alles en kreeg de bevelvoerder te horen dat er nog iemand boven moest zijn die onwel was geworden. Hierop diende er dus geschakeld te worden en moest er een verkenning worden uitgevoerd. De persoon die onwel was geworden was een loodgieter en de brander waar hij mee bezig was veroorzaakte een beginnende brand op zolder welke ook terecht kwam tussen een verlaagd plafond in een ruimte op de begane grond.

Inzettechnisch was het de bedoeling om eerst boven te verkennen en de vuurhaard en het slachtoffer te lokaliseren. Dan een verkenning beneden en het inzetten van twee stralen hoge druk om de benedenverdieping veilig te stellen en daarna onder dekking van een straal het slachtoffer te redden. Elke blusploeg had zo zijn eigen manier om deze klus te klaren en aan het einde van de dag bleek dat de manier van blusploeg Den Bommel goed was voor de 1e prijs.

Al met al weer een mooie brandweerdag waarbij de vrijwillige blusploegen van Goeree-Overflakkee zich weer van hun beste kant hebben laten zien om onder zware omstandigheden de vaardigheidstoets tot een goed einde te brengen.

1.Den Bommel
2.Herkingen
3.Goedereede
4.Ouddorp
5.Ooltgensplaat
6.Oude Tonge
7.Melissant
8.Stellendam
9.Middelharnis
10.Sommelsdijk
11.Stad a/h Haringvliet
12.Nieuwe Tonge

Kijk voor meer foto's in het fotoboek.