Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Uitslag peiling gemeenteraadsverkiezingen

Goeree-Overflakkee is een van de gemeenten waar op 19 maart 2014 niet gestemd kon worden voor een nieuwe gemeenteraad. In verband met het samengaan van de vier gemeenten is er reeds gestemd op 21 november 2012. FlakkeeNieuws vroeg aan u op welke partij u zou stemmen als u 19 maart 2014 mocht gaan stemmen. 25% van de deelnemers gaf aan niet meer op dezelfde partij te stemmen als in 2012.

De SGP zou volgens de peiling weer de grootste partij worden (18%) gevolgd door Vitale Kernen Goeree-Overflakkee (11%). We vroegen u ook wat voor cijfer u de huidige gemeenteraad van Goeree-Overflakkee geeft. Het gemiddelde kwam uit op een 5,5 waarbij sommige mensen een 1 of een 2 gaven en anderen weer een 9 of een 10. De meningen over de gemeenteraad zijn dus nogal verdeeld.

Verschillende deelnemers werden gevraagd naar een onderbouwing van hun rapportcijfer. Men vindt het positief dat de gemeenteraad actief is om Goeree-Overflakkee te promoten. We moeten als eiland goed voor de dag komen. Daartegenover staat dat het mensen opvalt dat er te veel gesproken wordt vanuit de vergaderzaal en dat veel raadsleden niet of te weinig beseffen/doorhebben wat er daadwerkelijk in de dorpen gebeurd. Veel mensen geven de gemeenteraad nog wel een kans omdat ze nog maar een jaar en 3 maanden bezig zijn maar merken op dat de raad maar ook de wethouders beter hun best moeten gaan doen om het vertrouwen van de bewoners (terug) te krijgen.

Uitslagen per partij

SGP18%
Vitale Kernen Goeree-Overflakkee11%
VVD9%
Eiland van Vrijheid9%
ChristenUnie8%
PvdA7%
CDA6%
D666%
Goeree-Overflakkee Samen (GOS)6%
Groenlinks5%
Niet stemmen of nieuwe partij15%

384 personen waren bereid hun stem kenbaar te maken via de enquête.