Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Uitslagen stemmingen toekomstvisie bekend

Met het ontwikkelen van een toekomstvisie wil de gemeente Goedereede op een interactieve manier komen tot een kijk op de gemeente in 2020. De visie zal worden gebruikt als leidraad bij het nemen van beleidsbeslissingen. Op 16 april 2008 vond een inwonersbijeenkomst plaats in de Expohal Haringvliet.

De opkomst was groot; circa 300 inwoners van de gemeente waren aanwezig om te reageren op een aantal concrete stellingen. De uitslagen van de stemming zijn beschikbaar op de website van de gemeente. De gemeente Goedereede organiseerde een bijeenkomst om de mening van de inwoners te peilen over een aantal stellingen. De opkomst van circa 300 inwoners zorgde voor een volle Expohal in Stellendam. Die stellingen gingen over de samenleving, wonen, werken, voorzieningen, recreatie, natuur en verkeer. Op de stellingen kon met draadloze stemkastjes worden gereageerd. De stellingen en de antwoorden leidden af en toe tot interessante discussies. De uitkomsten van de stemmingen zijn te vinden op de website van de gemeente; www.goedereede.nl.

Medio mei 2008 publiceert de gemeente bovendien de eerste analyses naar aanleiding van de stemmingen. De analyses worden in de daarop volgende maanden gebruikt om een concept van de toekomstvisie op te stellen. Het is de bedoeling om de toekomstvisie na de zomer vast te stellen.

Belangstellenden die niet over een internetaansluiting beschikken kunnen een afdruk van de uitslagen aanvragen bij het bestuurssecretariaat van de gemeente, telefoonnummer 0187-497779.