Nu op de radio: De late avond

Uitspraak bestemmingsplan Gronden van Breen

Onlangs deed de Raad van State uitspraak in het hoger beroep dat was ingesteld tegen het bestemmingsplan Gronden van Breen in Ouddorp. In dit bestemmingsplan in de gemeente Goedereede wordt de nieuwe woonwijk Welgelegen mogelijk gemaakt. De uitspraak van de Raad van State is dat het bestemmingsplan intact kan blijven.

In het bestemmingsplan Gronden van Breen in Ouddorp is de woonwijk Welgelegen geprojecteerd. De gemeente Goedereede en woningbouwvereniging Beter Wonen realiseren hier 113 woningen. de eerste fase omvat 33 koopwoningen en 9 huurappartementen. Tegen het bestemmingsplan Gronden van Breen in Ouddorp was door een aantal inwoners van de gemeente bezwaar aangetekend.

De uitspraak van de raad van State houdt in dat het bestemmingsplan intact kan blijven met uitzondering van één van de twee wijzigingsbevoegdheden. In deze wijzigingsbevoegdheid  staat dat er nogmaals 25 woningen gerealiseerd zouden mogen worden op de voormalige gronden van de heer Hameeteman.
Omdat er tijdens de zitting geen zicht op was dat de 25 woningen tijdens de bestemmingsplantermijn van tien jaar gerealiseerd worden, besloot de Raad van State dat de wijzigingsbevoegdheid niet opgenomen behoeft te worden. Als deze ontwikkeling wel zou gaan plaatsvinden, moet een bestemmingsplanprocedure worden doorlopen.

Voor het bouwproject Welgelegen in Ouddorp houdt de uitspraak in dat de woningen gebouwd kunnen worden zoals gepland. Wethouder Tollenaar is verheugd met de uitspraak van de Raad van State: "Ik ben erg blij dat het bouwproject nu voortvarend kan worden gerealiseerd. We bouwen in onze gemeente immers om aan de vraag van de inwoners te kunnen voldoen."

Begin april 2011 werden de voorbereidingen getroffen om in mei te kunnen starten met de bouw. De eerste woningen worden naar verwachting in het voorjaar van 2012 opgeleverd. Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede.