Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Uitspraak Raad van State Dabbestraat

Een inwoner van Oude-Tonge heeft aan de Raad van State gevraagd om de voortgang van het project Dabbestraat te schorsen. Op 17 juli 2008 vond de zitting daarover plaats bij de Raad van State in Den Haag. Op 24 juli 2008 heeft de Raad van State de aangevraagde schorsing afgewezen. Dit betekent dat het project door kan gaan en dat de verhuizing van de Albert Heijn volgens plan in oktober 2008 plaats zal vinden.

De inwoner voerde onder meer aan dat de berekeningen van de gemeente over het aantal verkeersbewegingen op de Oudelandsedijk in Oude-Tonge te laag zijn. De voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gaf echter als voorlopig oordeel dat de verkeersberekeningen en -prognoses van de gemeente Oostflakkee juist zijn.

Verder gaf de voorzitter in de uitspraak aan dat er op dit moment geen spoedeisend belang is voor een schorsing, vanwege het feit dat er in 2008 alleen sprake is van de verhuizing van de Albert Heijn naar het nieuwe pand. Deze verhuizing brengt geen extra verkeersbewegingen met zich mee. Pas in 2009 zal de tweede fase van het project Dabbestraat plaatsvinden.

In het laatste kwartaal van 2008 vindt de zitting bij de Raad van State plaats over het beroepschrift. Dit beroepschrift heeft betrekking op de uitspraak van de Rechtbank in Rotterdam. Die uitspraak houdt in dat het college van burgemeester en wethouders van Oostflakkee de betreffende bouwvergunning terecht heeft verleend.