Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Uitspraak Rechtbank winkelcentrum Dabbestraat

De gemeente Oostflakkee heeft van de Rechtbank Rotterdam eind mei 2008 bericht gekregen over de uitspraak in de hoofdzaak van het nieuw te bouwen winkelcentrum in de Dabbestraat te Oude-Tonge. Hierin staat vermeld dat de Rechtbank het beroep van de bezwaarmaker over verkeersdrukte op de Oudelandsedijk ongegrond verklaart. De Rechtbank sluit zich met deze uitspraak aan bij het advies van de onafhankelijke deskundige, de Stichting Advisering Bestuursrechtspraak voor Milieu en Ruimtelijke Ordening (StAB). 

De bezwaarmaker had een beroep aangetekend tegen het besluit van de gemeente Oostflakkee om een bouwvergunning te verlenen voor het project winkelcentrum Dabbestraat. Dit nadat het bezwaar dat eerder was ingediend, werd afgewezen. De bezwaarmaker is van mening dat het voorgenomen bouwplan zal leiden tot ongewenste verkeersdrukte op de Oudelandsedijk als gevolg van onder andere de realisatie van dit bouwplan. De Rechtbank Rotterdam heeft dit beroep ongegrond verklaard. De bezwaarmaker heeft na deze uitspraak nog de mogelijkheid om in hoger beroep te gaan bij de Raad van State.

Voortgang bouw
De bouwwerkzaamheden voor het project gaan na de uitspraak van de Rechtbank gestaag verder. De eerste fase van het project zal naar verwachting voor de bouwvak afgerond zijn. Deze eerste fase bestaat uit een nieuwe winkel voor de Albert Heijn-supermarkt en enkele dagwinkels, met daarboven een deel van het parkeerdek en bovenwoningen. Zodra de Albert Heijn-supermarkt is verhuisd naar haar nieuwe winkel wordt de oude winkel gesloopt en start fase twee. Fase twee is de bouw van een Lidl-supermarkt en enkele dagwinkels plus het andere deel van het parkeerdek met bovenwoningen. Aansluitend op fase twee wordt de passage ter plaatse van de Heerendijk gebouwd. De verwachting is dat het totale project medio 2009 zal worden opgeleverd.