Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Update dodelijke aanrijding Plaatweg Stellendam

logopolitieBij het ernstig ongeval op de Plaatweg tussen Melissant en Stellendam zijn vrijdagnacht 19 april 2013 twee doden gevallen. Drie mensen raakten gewond. Uit onderzoek van de Verkeers Ongevallen Groep blijkt dat een inhaalmanoeuvre niet de oorzaak was van de dodelijke aanrijding zoals eerder werd aangenomen.

Eén van de betrokken auto's reed op de Plaatweg richting Melissant. De andere auto reed op de Kraaijenissedijk richting Plaatweg. Op de kruising van de Plaatweg met de Kraaijenissedijk kwamen de auto's om nog onbekende reden met elkaar in aanrijding.

Een 22-jarige man uit Dirksland die als passagier in één van de auto's zat, overleed ter plekke. Een andere passagier, een 17-jarige jongen uit Dirksland, overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto, ook een 22-jarige jongen uit Dirksland, was aanspreekbaar, maar moest wel met onbekend letsel naar een ziekenhuis worden gebracht.

De bestuurder van de andere auto, een 24-jarige man uit Stellendam, is gewond naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overgebracht. Zijn verwondingen bleken achteraf mee te vallen. Hij mocht zaterdag weer naar huis. De bijrijder, een 26-jarige man uit Ouddorp, is met onbekend letsel naar het Ruwaard van Putten ziekenhuis overgebracht. Ook zijn verwondingen bleken mee te vallen.

De 22-jarige bestuurder uit Dirksland had niet gedronken.

De politie vraagt mensen die getuige zijn geweest van het ongeluk om zich te melden. Deze getuigen kunnen van grote waarde zijn bij het achterhalen van de precieze toedracht van het ongeluk. Melden kan bij een politiebureau of via 0900-8844.