Nu op de radio: Archipel bij nacht

Vacature burgemeester gemeente Middelharnis

Burgemeester Hommes vertrekt in 2009 in verband met het bereiken van haar pensioengerechtigde leeftijd. Hierdoor ontstaat per 1 maart 2009 een vacature. De Commissaris van de Koningin heeft hierover met de vertrouwenscommissie in oprichting overleg gevoerd.

Gezien de huidige discussie die binnen de vier gemeenten wordt gevoerd over samenwerking, stelt de vertrouwenscommissie (in oprichting) de gemeenteraad voor om de Commissaris van de Koningin te verzoeken een waarnemer in de vacature van burgemeester te benoemen. De gemeenteraad beslist hier tijdens de raadsvergadering van 13 november over. Tijdens deze vergadering wordt ook de samenstelling van de vertrouwenscommissie officieel vastgesteld.

De vertrouwenscommissie (in oprichting) heeft daarnaast een conceptprofielschets opgesteld die ter vaststelling aan de gemeenteraad wordt aangeboden. De profielschets bevat een beschrijving waaraan de waarnemend burgemeester moet voldoen. De conceptprofielschets staat op de agenda van de Informerende en Opiniërende Raadsvergadering (IOR) van 30 oktober a.s. en zal in de raadsvergadering van 13 november worden vastgesteld. Het conceptprofiel is te downloaden op www.middelharnis.nl.

Spreekrecht
De vergaderingen van 30 oktober en 13 november zijn openbaar. Alle inwoners van de gemeente kunnen tijdens deze vergaderingen gebruik maken van het spreekrecht. Daarbij geldt standaard de restrictie dat onder andere niet over benoemingen van personen kan worden ingesproken. De vergaderstukken staan vanaf vrijdag 24 oktober op www.middelharnis.nl.