Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Vakantieperiode hoogseizoen voor KNRM

Foto

Zowel de watersporters als de beroepsvaart doen regelmatig een beroep op de KNRM. Tijdens de zomervakantieperiode van 2012 kwamen de stations Stellendam en Ouddorp circa 60 keer in actie om watersporters te hulp te komen. Met de reddingboten De Griend, Baron van Lynden, Antoinette en Neeltje Struijs, kwamen de ruim 40 vrijwilligers van de KNRM stations op de Kop van Goeree in actie.

Vele malen werd er een sleepverbinding gelegd met boten die door motorstoring in de problemen waren geraakt. Maar ook boten die vastgelopen waren, verrast door het tij voor de kust of door op de Grevelingen buiten de boeien te varen, werden losgetrokken. De bemanning van de reddingboten controleren dan de vastgelopen boten op eventuele schade voordat de eigenaar er weer mee verder vaart. Met ambulancepersoneel aan boord heeft reddingboot Antoinette een schipper van een Goereese visserskotter opgehaald. De man had een hartinfarct gehad en werd na door de KNRM aan wal te zijn gebracht, naar het ziekenhuis vervoerd.

Jetskiërs die door het uitvallen van de motor niet meer terug konden varen werden opgepikt en veilig teruggebracht. Kinderen in zeilbootjes die geen rekening hadden gehouden met de kans op slecht weer, werden door de bemanning van de KNRM gered. En natuurlijk kwamen er de berichten binnen over kite-surfers die vermist werden of in de problemen waren, als ook over vermiste zwemmers. De bemanning was na iedere melding binnen de kortste keren ter plaatse.

De bemanning van de KNRM stond in het hoogseizoen, zoals het gehele jaar door, 24/7 paraat om mensen op het water te redden. En zeker de afgelopen weken werd bevestigd dat de watersporter de KNRM veelvuldig nodig heeft.

Wilt u de kNRM steunen met uw donatie? Bezoek www.knrm.nl of stuur een mail direct naar de stations op Goeree-Overflakkee, pr@stellendam.knrm.nl.