Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Verkeerscontroles vrijdag 12 oktober 2012

logopolitieOp vrijdag 12 oktober 2012 werd tussen 08:00 en 08:30 uur het verkeer op de Langeweg tussen Nieuwe-Tonge en Middelharnis gecontroleerd op gedrag. Aanleiding hiervoor zijn klachten van verschillende weggebruikers op deze weg en een aantal verkeersongevallen die hier in het verleden hebben plaatsgevonden.

Er werd gecontroleerd op sluipverkeer, fietsers die met meer dan twee naast elkaar rijden en de snelheid van landbouwverkeer en bromfietsen. Er werden geen overtredingen geconstateerd.

Op vrijdag 12 oktober 2012 werden op de Stationsweg te Oude-Tonge automobilisten gecontroleerd op snelheid en het dragen van autogordels. Er werden geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Vier automobilisten droegen geen autogordel en kregen hiervoor een bekeuring uitgereikt.

De politie van het wijkteam Goeree-Overflakkee voert regelmatig verkeerscontroles uit in het kader van het verkeersveiligheidsproject SOS. Dit staat voor Stop Ongevallen Samen. Samen met de wegbeheerders en het ISGO is het doel gesteld het aantal ongevallen en verkeersslachtoffers op Goeree-Overflakkee terug te dringen. Een te hoge snelheid en het niet dragen de autogordel zijn vaak oorzaken van verkeersongevallen waarbij lichamelijk letsel ontstaat.