Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Verkeerseducatieprogramma Roadsense op Goeree-Overflakkee

Van dinsdag 28 oktober tot en met vrijdag 7 november 2014 wordt RoadSense, het verkeerseducatieprogramma van de Mercedes-Benz Driving Academy, uitgevoerd op Goeree-Overflakkee. Het programma richt zich op jongeren van 14 tot en met 16 jaar. Verkeersongelukken vormen voor deze groep jongeren één van de belangrijkste doodsoorzaken.

RoadSense benadrukt de eigen verantwoordelijkheid in het verkeer en maakt de jongeren weerbaarder in het verkeer. In een veiligheidslaboratorium leren jongeren risico's in te schatten, te verminderen en uit te schakelen, tijdens een debat bespreken jongeren hun kennis en ervaringen met anderen en in een praktijkrit ervaren zij de gevolgen van bepaalde risico's zoals het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Het laboratorium en het debat vinden plaats in Het Rondeel (Dwarsweg 40 Middelharnis), het praktijkgedeelte vindt plaats op het parkeerterrein bij de Jonge Spartaan (Oostplaatseweg 19 Middelharnis).

Mercedes-Benz Driving Academy
De training wordt verzorgd door instructeurs van de Mercedes-Benz Driving Academy. Mercedes levert ook de auto's waarmee de training wordt gegeven. Zo'n 450 leerlingen uit de 4e klassen van CSG Prins Maurits, het EduDeltaCollege en de Rijkscholengemeenschap Goeree-Overflakkee uit Middelharnis doen mee. Ook van het Hoeksch Lyceum uit Oud-Beijerland, het Maerlant College uit Brielle en het Wellantcollege uit Klaaswaal nemen ruim 400 leerlingen deel aan de training. Marnix Trouwborst, wethouder verkeer en ambassadeur verkeersveiligheid is op 6 november om 8:30 uur aanwezig bij de training.

Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid
De training wordt georganiseerd in opdracht van de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) van Goeree-Overflakkee en het ROV Zuid-Holland. De RPV voert jaarlijks verschillende verkeersveiligheidsprojecten uit voor weggebruikers van alle leeftijden. Dat gebeurt onder het motto "Maak Van De Nul Een Punt" (#MVD01.), het verkeersveiligheidsmotto waarbij gestreefd wordt naar nul verkeersslachtoffers.