Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Vernieuwd informatiepunt Kerkring Nieuwe-Tonge

Foto

Op donderdag 27 april 2010 werd het nieuwe publicatiebord van de werkgroep 'Nieuwe-Tonge in Bloei' officieel in gebruik genomen. Aan het pand van het voormalige Rabobank kantoor aan de Kerkring hing altijd een publicatiebord. Bij het vertrek van de bank uit Nieuwe-Tonge in 2009 kreeg de werkgroep ‘Nieuwe-Tonge in Bloei' de sleutel aangeboden.

Sindsdien wordt het bord gebruikt voor mededelingen van de werkgroep en voor allerlei niet-commerciële publicaties uit het dorp van en voor inwoners.

Het bord en de plantenbak voor de ingang van het halletje naar de pinautomaat waren erg aan vervanging toe. Op verzoek van de werkgroep heeft Rabobank Goeree-Overflakkee  een flinke financiële bijdrage toegezegd voor de vervanging van het bord. De firma Breston bv heeft het bord vervolgens voor dit bedrag en een eigen bijdrage financiële bijdrage vernieuwd. De plantenbak naast het bord -die voorheen diende als afvalbak- wordt vanaf 27 april gesponsord door de Vanneau Groep & Partners; de eigenaar van het pand.
Zo krijgt de Kerkring als onderdeel van het beschermd dorpsgezicht weer een verzorgd publicatiepunt en kunnen bewoners en bezoekers zich op de hoogte stellen van alle activiteiten die Nieuwe-Tonge voor jong en oud te bieden heeft.

Bij de ingebruikname van het bord waren vertegenwoordigers van de Rabobank Goeree-Overflakkee, Breston b.v. en de Vanneau Groep aanwezig.