Nu op de radio: Jouw Weekendstem!

Vernieuwde website stichting WO2GO online

Meer ruimte voor interactiviteit

Eindelijk is het dan zo ver, de compleet vernieuwde website van de stichting WO2 Goeree-Overflakkee is online. Al eerder maakte de stichting een overstap naar een ander systeem, maar helaas leverde dit toch ook niet het gewenste resultaat.

Het was een omslachtig bij te houden en daardoor snel verouderde website, waarbij bezoekers dachten dat de stichting niet meer actief was. In werkelijkheid werd er op de achtergrond echter druk gezocht naar software welke wel aan de wensen voldeed, deze werd gevonden, er werd hard gewerkt en het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

In samenwerking met RK Mediadesign werd voor een prachtig gereduceerd tarief de basis voor de website opgezet. Hierna konden de beheerders van de stichting de website verder uitbouwen en vullen. Inmiddels is bijna alle content van de oude website overgezet en gezien de website doorgaans druk bezocht wordt richting de meidagen toe, hebben ze besloten nu al online te gaan.

De opzet is vergelijkbaar met wat men gewend was, echter is er nu veel meer ruimte voor interactiviteit voor de bezoekers. Er kan maandelijks op zogenaamde polls gestemd worden, waarmee de stichting de meningen over diverse onderwerpen kan peilen. Er is nu ook de mogelijkheid om op nieuwsberichten te reageren, hiermee kan er eenvoudig mogelijk nieuwe of aanvullende informatie van de lezer toegevoegd worden. Hetzelfde is mogelijk bij de foto's in het fotoalbum, waarbij ook nog een waarderingssysteem aan is toegevoegd. Ook een nieuwe mogelijkheid is om via interactieve kaarten op een prachtige manier over het eiland te navigeren langs de monumenten, informatiepanelen en restanten van de Atlantikwall.

De navigatie op de website verloopt via zogenaamde thema's. Al het onderzoek van de stichting wordt opgedeeld in een aantal thema's waarvan er reeds enkele online zijn zoals: luchtoorlog, slachtoffers, oorlogsherinneringen, monumenten en de Atlantikwall. Een aantal van deze thema's worden ook weer verder onder verdeeld in sub-thema's. Zo kan er bijvoorbeeld in het thema luchtoorlog verder genavigeerd worden naar informatiepanelen of slachtoffers luchtoorlog, in oorlogsherinneringen zijn er sub-thema's zoals dagboeken, interviews en herinneringen. In de toekomst zullen er uiteraard nog meer thema's volgen en zullen de bestaande nog veel verder uitgebreid worden, want er ligt nog voldoende onderzoeksmateriaal op de plank.

Kijk voor de website op: www.wo2go.nl