Verslag Truckrun 2011

Zaterdag 19 juni 2011 kwamen veel chauffeurs voor alweer de 23e keer naar de Oosthavendijk in Middelharnis voor de jaarlijkse truckrun georganiseerd door de chauffeurs vereniging Flakkee. Een verslag van de vereniging.

Nog altijd even enthousiast zijn de chauffeurs voor dit fantastische evenement, en dat is ook niet verwonderlijk als je de altijd stralende gezichten van de passagiers in de trucks ziet zitten. De bewoners van Zuidwester mogen weer mee met de jaarlijkse rit naar Ouddorp. Dé dag van het jaar voor deze mensen, die het een geweldige ervaring vinden deze rit mee met de trucks.

Omstreeks tien uur vertrokken de 163 voertuigen, trucks, bus, kranen en rolstoelbussen uit Middelharnis onder een bewolkte lucht maar met de zon in de trucks om de rit aan te vangen door Sommelsdijk, Dirksland, Stellendam, Goedereede, inclusief het havenhoofd naar Ouddorp.

Vanwege Concert at Sea (welke afgelast was vanwege de weersomstandigheden) reden de trucks rond twaalf uur een winderig maar zonnig Ouddorp in. De rit ging via een aangepaste route naar de Punt aan de Brouwersdam waar weer de altijd gezellige picknick werd gehouden. De jongens en meiden van het Edudelta college in Middelharnis hadden er weer waar een feestmaal van gemaakt. Ook de Stellendamse wapenslaatjes en Sommelsdijkse appels ontbraken natuurlijk niet. Kortom een heel gezonde maaltijd welke noodzakelijk was voor de terugreis, werd de chauffeurs en cliënten van Zuidwester aangeboden. Na de lunch was het wachten op een signaal van de politie dat in Ouddorp een uitvaart beëindigd was zodat de kolonne hier geen overlast zou veroorzaken. Toen dit om twee uur werd gegeven konden de toeters weer los en aanvaardden de voertuigen met de 183 bewoners opgewekt de terugreis naar Middelharnis.

Via Goedereede en Stellendam naar Melissant en vandaar langs de bevolking van Dirksland richting Herkingen waar de bewoners enthousiast stonden te wuiven bij de Wellestrijpsedijk waar de richting Nieuwe-Tonge werd gekozen. Vanuit Nieuwe-Tonge, waar nog even een spat regen viel, terug naar Middelharnis. Hier kregen alle passagiers nog een tasje met een aandenken

De chauffeurs werden in het restaurant nog toegesproken door Martin Ista van de Zuidwester welke de chauffeursvereniging, de transportbedrijven en sponsoren en natuurlijk de chauffeurs hartelijk bedankte voor deze geweldige dag. Hij memoreerde aan het feit dat we dit jaar de 23e editie achter de rug hebben gehad. Voor volgend jaar staat dan natuurlijk de 24e op de kalender, maar daarna, dan is het pas echt feest. 25 jaar lang is er dan een truckrun op Goeree-Overflakkee, die hiermee één  van de oudste is samen met Valkenswaard. Niet alleen bestaat de truckrun dan 25 jaar, ook de chauffeursvereniging heeft dan haar 50 jarig jubileum en Hernesseroord bestaat dan 40 jaar. Naar zo'n drievoudig jubileum wordt natuurlijk reikhalzend uitgekeken. Door chauffeurs, organisatoren, publiek maar door wie het meest? Natuurlijk de bewoners die ook dan weer mee mogen!