Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Vervangen van rioleringen in Dirksland

In het kader van de uitvoering van het gemeentelijk rioleringsplan (GRP) worden de komende tijd de nodige rioleringen vervangen in de dorpskern Dirksland. Het gaat hierbij om de rioleringen in de Julianalaan, Paulina van Weellaan en de Tramweg.

In september 2007 heeft een eerste bijeenkomst met bewoners plaatsgevonden. Aan de hand van de tijdens deze bijeenkomst naar voren gebrachte ideeën zijn de plannen verder uitgewerkt. De definitieve plannen zijn tijdens een tweede bijeenkomst in december 2007 toegelicht.

Overzicht van de vernieuwingen per straat:
Julianalaan
Het nieuwe riool komt in het midden van de weg; De rijbaan wordt uitgevoerd in asfalt; De T-splitsing Julianalaan / Paulina van Weellaan wordt geaccentueerd; De langs(parkeer)stroken worden uitgevoerd met kunststof grindtegels met daarin grind; Tussen de langsstroken en de weg komt een goot met daarin afwateringskolken; In de langsstroken komt een infiltratieriool; Aan weerszijden van de weg komen zuilvormige trompetbomen.

Paulina van Weellaan
Het nieuwe riool komt in het midden van de weg; De rijbaan wordt uitgevoerd in asfalt; De T-splitsing Julianaweg / Paulina van Weellaan wordt geaccentueerd; Er komt één langs(parkeer)strook aan de noordzijde welke wordt uitgevoerd in grijze dubbelklinkers; Tussen de langsstrook en de weg komt een goot met daarin afwateringskolken; Aan de noordzijde van de weg komen haagbeuken in snoeivorm.

Tramweg
Het nieuwe riool komt in het midden van de weg; De rijbaan wordt uitgevoerd in asfalt; Er komt aan de zuidzijde een trottoir welke wordt uitgevoerd in tegels; Aan weerszijden van de weg komt een goot met daarin afwateringskolken; De platanen en linden blijven gehandhaafd.

Het leggen van de nieuwe riolering vindt in gedeelten plaats. Dit om de overlast zoveel mogelijk te beperken. De bestaande riolering zal, voor zover dat mogelijk is, worden verwijderd. Dit is echter niet overal mogelijk. In die gevallen wordt de riolering volgeschuimd met schuimbeton. De bewoners zullen daar niets van merken. De huisaansluitingen van elke woning zullen tot op de erfafscheiding worden vervangen.

De verwachting is dat in juni 2008 gestart wordt met de werkzaamheden in genoemde straten. De bewoners zullen ruim van tevoren door de aannemer worden geïnformeerd. 

Overige werkzaamheden
Voorafgaand aan de rioleringswerkzaamheden vinden in de drie betreffende straten eveneens werkzaamheden aan kabels en leidingen plaats. In de Tramweg wordt de middenspanningskabel vernieuwd en omgelegd. In de Julianaweg en de P. van Weellaan worden de laagspanningskabels vernieuwd. Verder worden de lagedruk gasleidingen in de drie straten vernieuwd. De waterleiding in de Julianaweg en de P. van Weellaan wordt ook vervangen. De lichtmasten worden herschikt, waardoor er een aantal masten verplaatst en vernieuwd worden. Met deze werkzaamheden wordt zo spoedig mogelijk gestart.

Voor eventuele vragen kan contact op worden genomen met het taakveld weg- en waterbouw van de gemeente Dirksland of met de uitvoerder op het werk.