Verzamel de fairtrade armbandjes

Shake the World; De Wereldwinkel gaat deze zomer de uitdaging aan om samen met WAAR en Fair Trade Original 20.000 mensen te laten 'shaken'. Help jij mee de Wereldwinkel 20.000 armbandjes te verkopen? Met de aankoop van een armbandje geef je een vrouw in Zuid-Afrika toegang tot trainingen in productontwikkeling en het opzetten van een eigen onderneming.

Bewustzijn
Met de campagne van Shake the World wil fairtrade organisatie Rainbow Collection mensen activeren om zelf iets bij te dragen aan de millenniumdoelen. Dit zijn de acht doelen die de Verenigde Naties in 2000 heeft geformuleerd op de wereldarmoede te verminderen. In 2015 moet deze zijn gehalveerd, maar de ontwikkelingen liggen niet bepaald op schema. Op de site en Facebook pagina van Shake The World vind je allerlei praktische tips voor een eigen bijdrage.

Een leuke en eenvoudige bijdrage is het om het Millennium armbandje te dragen en door te geven aan collega's, vrienden, familie, partners. De armbandjes zijn verkrijgbaar in acht kleuren, corresponderend met de kleuren van de acht doelen. De armbandjes zijn gemaakt door een fairtrade producent AfricaIgnite in Zuid Afrika. De armbandjes kun je voor € 2,50 per stuk kopen bij de Wereldwinkel.

De armbandjes van Shake the World zijn leuk om als afscheidscadeautje voor de juf op school. Spreek met je vriendinnen af welke kleur je geeft, en zorg er samen voor dat ze een hele regenboog om haar arm krijgt!

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.