Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Veteranendag Goeree-Overflakkee wederom succesvol

Foto

Op zaterdag 9 juni 2012 kwamen ongeveer 70 veteranen bijeen in verenigingsgebouw 'De Schakel' in Dirksland. Het comité Veteranendag Goeree-Overflakkee, ondersteund door de vier gemeenten van Goeree-Overflakkee, organiseerden voor de vierde keer de eilandelijke Veteranendag.

Op zaterdagmiddag kwamen zowel jonge als oudere veteranen bijeen om ervaringen te delen en verhalen op te halen. Albert Kuin heette namens de Jonge Veteranen de aanwezigen van harte welkom. Vervolgens hield burgemeester Huub A. van der Meer van de gemeente Oostflakkee namens de vier gemeenten een toespraak waarin hij het belang van het samenzijn benadrukte.

Witte Anjer
De bijeenkomst stond vooral in het teken van het samenzijn. De aanwezigen kregen een anjerspeld uitgereikt. De witte anjer staat symbool voor de erkenning en waardering voor veteranen vanuit de samenleving. Het is daarmee een uiterlijk kenmerk dat staat voor respect van de burgerbevolking voor de inzet van veteranen onder moeilijke omstandigheden en hun loyaliteit aan ons land.

De symboliek van de witte anjer vindt zijn oorsprong in de Tweede Wereldoorlog. De witte anjer kan zowel door veteranen als niet-veteranen gedragen worden. Daarom wordt de speld ook beschouwd als een teken van onderlinge verbondenheid tussen de Nederlandse bevolking en haar veteranen.